Algemene informatie

Wie zijn wij?

Muziektheater Spetter streeft ernaar om haar deelnemers ongedwongen en in een veilige omgeving, te laten leren en creëren op het gebied van theater en muziek. Iedere deelnemer heeft een eigen niveau als startpunt. We proberen daarop in te spelen zodat iedereen, zich optimaal kan ontwikkelen in zijn/haar spel en zang. Onze muziektheater-producties maken we samen met onze deelnemers. Een van onze kerndoelen is dat iedere deelnemer meedenkt en meemaakt gedurende het gehele proces. We zien onze deelnemers dan ook niet als “toneelspeler” maar als “theatermaker”.

Ons streven is om de komende jaren uit te breiden naar verschillende productiegroepen, zodat wij ons aanbod mogelijk maken voor jong en oud, waarin onze deelnemers de totaalbeleving kunnen ervaren van het maken van een voorstelling. Dus niet alleen zingen, acteren en dansen maar ook  het maken en bedenken van decors en kostuums of productiewerkzaamheden.

Het seizoen waarin de muziektheater producties tot stand komen, bestaan uit verschillende fases. We beginnen met het bedenken van het verhaal vanuit een bepaald thema, de deelnemers leren elkaar zo ook beter kennen en gaande het seizoen werken we steeds concreter toe naar de uitvoer van de productie. 

De productie laat het talentontwikkelingtraject van de deelnemers tijdens de repetities goed zien. Dit wordt uitgebreid met de dingen die komen kijken bij het maken van een echte theatervoorstelling

Samen gaan we voor:

·      Zelfverzekerd durven spreken voor een publiek

·      Zelfverzekerd naast een ander toch jezelf durven te zijn

·      Samenwerken met anderen binnen de groep

·      Het stimuleren van creatief denken

·      Het stimuleren van muzikaliteit & theatrale ontplooiing  

·      Het verbinden van mensen op sociaal vlak

·      Persoonlijke ontwikkeling

·      Sociale ontwikkeling

 

Repetities

Wij spreken liever niet van lessen, maar van repetities. Gedurende het jaar werken we namelijk naar een grote voorstelling toe. Tijdens deze repetities leren de deelnemers o.a. wat ze moeten weten om hun rol op het podium goed te kunnen vertolken, en krijgen ze disciplines mee die je moet kennen als je het theater ingaat. Op deze manier houden we het leerzaam maar vooral leuk.