De organisatie van muziektheater Spetter

Muziektheater Spetter is in 2018 opgericht als stichting ter bevordering van het cultuuraanbod in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en omstreken en heeft zich als doel gesteld om muziektheater- & musicalproducties te produceren, waarin amateurkunstenaars kunnen excelleren. De organisatie bestaat uit verschillende commissies die tezamen zorg dragen om deze missie ten uitvoer te brengen.

Onze stichting bestaat uit:

  • Creatieve commissie (artistiek leider & productieleiders per productiegroep). 

  • Een bestuur (voorzitter, secretaris & penningmeester).

  • Professionele en enthousiaste docenten, afgewisseld met gastdocenten.

  • Vrijwilligers

Profielfoto Marc-bewerkt-o46r8afbtuo77woboefz3n89zw3yzonah5fcponqum-modified.jpeg

Marc van Creij
Artistiek leider / Regisseur & Script

Ha, ik ben Marc. Als musical docent geef ik iedere week de repetities vorm en werken we toe naar samen een prachtige muziektheater voorstelling. Daarnaast ben ik als Artistiek leider van Muziektheater Spetter verantwoordelijk voor het uitzetten van het creatieve pad. Natuurlijk staat er slechts één ding bovenaan en dat is plezier maken, want als we plezier maken, is ‘the sky the limit’ en kunnen we spetteren tot we erbij neervallen! Ik zie je graag bij Muziektheater Spetter!

Nicoline Kooij
Theaterdocent | Theatermaker bij Muziektheater Spetter

Mijn naam ik Nicoline Kooij. Ik ben trotse moeder van Joekie en woon samen met haar, mijn man, twee katten en luiaard Gekko in Vianen. Ik ben begonnen bij Spetter als speler in de volwassengroep en ga het komende seizoen deze groep regisseren. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten als docent Theater/Theatermaker. Ik hou van fysiek spel en vind het belangrijk dat spelers de teksten en de verhaallijn van de voorstelling begrijpen, hier zullen we dan ook veel aandacht aan besteden.
Naast mijn werkzaamheden bij Spetter, ben ik bezig met opzetten van mijn eigen Theaterhuis in Vianen. Zodat nog meer mensen kennis kunnen maken met de magische wereld die gecreëerd kan worden op het toneel.

WhatsApp Image-2021-07-04-at-20.30.19-e1625429653469-p9mxmuog3gqb4nelkmss7nw4xzournyxk531cxd0a6-modified.jpeg
Profielfoto Marc-bewerkt-o46r8afbtuo77woboefz3n89zw3yzonah5fcponqum-modified.jpeg

Sabien Martens
Theaterdocent | Scriptwriter bij Ekt073

In 2011 ben ik Ekt073 begonnen omdat ik graag toneel wilde maken met kinderen. Zelf speel ik al vanaf mijn 9e toneel. Na de middelbare school heb ik eerst Algemene Cultuurwetenschappen gestudeerd, waarvan theater een belangrijk onderdeel was. Daarna ben ik naar Antwerpen gegaan om mij verder in o.a. de dramaturgie en het scenarioschrijven te verdiepen. Na Antwerpen heb ik nog verschillende regiecursussen gevolgd, herhaal ik jaarlijks mijn BHV en kinder-EHBO en heb ik de opleiding tot Pedagogisch Werker 3 afgerond voor het werk dat ik heb gedaan op de buitenschoolse opvang.
Het belangrijkste in mijn werk vind ik dat je jezelf kan en mag zijn. Ik plaats mensen niet in een bepaald hokje en ga uit van ieders eigen creativiteit. Zo schrijf ik de voorstellingen vanuit de interesses en ideeën van de groep en ik laat iedereen meedenken over problemen waar ik tegen aanloop tijdens het schrijven. Ik neem de ander serieus en geloof er oprecht in dat iedereen uniek is.

Saskia de Haas
Theaterdocent | Scriptwriter bij Ekt073

Ik ben Saskia, 33 jaar, woonachtig in Den Bosch. Als kind wilde ik actrice worden en dus ging ik als zevenjarige op toneelles. Ik ben geen actrice geworden, maar toneelschrijver, maker, performer en docent.
In 2016 ben ik afgestudeerd als toneelschrijver van de opleiding Writing for Performance op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sindsdien ben ik als schrijver, medemaker, regieassistent en performer werkzaam bij theatergezelschap Hoge Fronten / Lieke Benders in Maastricht.
In mijn lessen wil ik alle facetten van het theatermaken erbij betrekken: spel vanuit tekst, zelfgeschreven teksten, improvisaties, kostuums, decor, beweging. Om aan het einde van het seizoen een voorstelling neer te zetten die samen gemaakt is. Want iedereen heeft een verhaal te vertellen!
In theater komt jouw verhaal tot leven!

WhatsApp Image-2021-07-04-at-20.30.19-e1625429653469-p9mxmuog3gqb4nelkmss7nw4xzournyxk531cxd0a6-modified.jpeg
Profielfoto Marc-bewerkt-o46r8afbtuo77woboefz3n89zw3yzonah5fcponqum-modified.jpeg

Amber Verdonk
Theatermaker | Actrice bij Ekt073

Mijn naam is Amber Verdonk. Ik ben afgestudeerd actrice/theatermaker. Naast zelf acteren, theater maken en zingen, heb ik ook een passie voor lesgeven. Vanaf mijn achtste jaar volg ik zelf al theaterles. Na de middelbare ben ik mijn droom gaan volgen; een opleiding tot actrice! Op het toneel staan doe ik met heel veel plezier. Ik zou graag mijn passie en dat plezier met mijn leerlingen willen delen.

Ik vind het belangrijk dat je doet waar je gelukkig van wordt. Iets wat ik leerlingen graag willen meegeven.

Nina van den Heuvel
Componist & Arrangeur

Hallo, ik ben Nina van den Heuvel. Ik ben componiste van Muziektheater Spetter en ik doe het met veel plezier. Samen met Marc zorg ik voor de muziek, zowel het componeren als arrangeren en produceren. Ik ben geboren in 2004 en woon vanaf 2008 in Schijndel. Sinds jongs af aan ben ik al bezig met de muziek. Ik zing veel en ik speel piano, gitaar, ukelele en basgitaar. In 2017 won ik de Orion awards voor mijn school. Vanaf de eerste Spetter Musical, ‘Bosch de musical’, heb ik de muziek voor de jongste groep van Spetter gemaakt. “Ik vind het heel erg mooi hoe er bij Spetter heel erg creatief gewerkt wordt zowel voor als achter de schermen.”

WhatsApp Image-2021-07-04-at-20.30.19-e1625429653469-p9mxmuog3gqb4nelkmss7nw4xzournyxk531cxd0a6-modified.jpeg
Rickysterks modified.jpeg

Nanny op ’t Hoog
Productieleider Jeugd

Mijn naam is Nanny op ’t Hoog en ik ben geïnspireerd geraakt door Marc van Creij voor muziektheater Spetter. In het eerste seizoen van de volwassene heb ik meegespeeld en ontdekt dat dat toch niet datgene is wat ik zoek. Wel vind ik het fantastisch om een productie tot stand te zien komen, daarbij een ondersteuning te zijn voor de regisseur en allerlei hand en spandiensten en uitvoeringstaken te doen om zo de Spetters te kunnen laten stralen op het podium. Toen Marc me dan ook vroeg voor ondersteuning in het productieteam viel alles op zijn plek en nu help ik bij alle 3 de groepen van muziektheater Spetter.

Kimberly Hermsen
Productieleider Jongeren

Mijn naam is Kimberly Hermsen, en ik ben de productieleider van de jongerengroep van Muziektheater Spetter. Zelf speel ik ook in de volwassen theatergroep mee, en ik heb bij de laatste jeugdvoorstelling backstage geholpen op de dag van de voorstelling. Dat beviel mij heel goed! Toen ik hoorde dat er naast de jeugdgroep, ook een jongerengroep kwam, heb ik aangegeven dat het me leuk leek om daarbij te helpen. Toen Marc mij vroeg om productieleider te worden bij de jongeren, hoefde ik daar dus niet lang over na te denken!

Kimberly modified.jpeg
Rickysterks modified.jpeg

Laura Hondebrink
Voorzitter

Hallo! Ik ben Laura, sinds vorig jaar voorzitter van Muziektheater Spetter. Al sinds ik voor het eerst van Spetter hoorde, ben ik enthousiast over de visie op theater en muziek maken die hier wordt uitgedragen. Leden kunnen zich creatief ontwikkelen zonder prestatiedruk. Met veel plezier maken ze zo samen de voorstelling van A tot Z, deze zijn daardoor een waar cadeautje!

Bart Hanemaaijer
Secretaris

Ik ben Bart, sinds december 2021 ben ik de secretaris bij Stichting Muziektheater Spetter. Samen met de rest van het bestuur en de andere vrijwilligers doe ik mijn best om spetterende repetities en voorstellingen mogelijk te maken. Ik draag cultuur een warm hart toe en hoop dat Spetter uitgroeit tot een plek waar iedereen in ’s-Hertogenbosch en omstreken terecht kan.

Kimberly modified.jpeg
Rickysterks modified.jpeg

Willem van Driel
Penningmeester

Mijn naam is Willem en theater is een grote hobby van mij. Samen met andere mensen een theaterstuk maken vind ik het mooiste dat er is. De rol als penningmeester is nieuw voor me maar ik zal me de komende jaren storten op deze functie.

Contact

Huis73
Hinthamerstraat 72-74
5211 MR 's-Hertogenbosch
T: 06-10744513
E: info@muziektheaterspetter.nl

Over Theater Spetter

Wij streven ernaar, om de ideale plek te zijn, waar kinderen, jongeren & volwassenen ongedwongen leren creëren op het gebied van theater en muziek.

Social media