“Wij streven ernaar om kinderen spelenderwijs en in een veilige omgeving, ongedwongen, te laten leren en creëren op het gebied van theater en muziek.”

“Een ‘cursus’ die kinderen uitdaagt hun talenten verder te ontwikkelen”

Samen gaan we voor:

  • Zelfverzekerd durven spreken voor een publiek
  • Zelfverzekerd naast een ander toch jezelf durven te zijn
  • Samenwerken met anderen binnen de groep
  • Het stimuleren van creatief denken
  • Het stimuleren van muzikaliteit & theatraliteit
  • Het verbinden van mensen op sociaal vlak
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Sociale ontwikkeling

Marc van Creij –  Regisseur & docent

“Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij Muziektheater Spetter en ik zal iedere Spetter muzikaal en theatraal uitdagen. Gedurende het cursusjaar ga ik op zoek naar het talent van iedere speler en bied handvatten om dit talent zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen.”

Marc van Creij –  Regisseur & docent

Van jongs af aan is Marc bezig met muziek en theater. In 2008 start hij zijn vooropleiding aan de MusicALL Factory – Jongeren in Tilburg, waarna hij zijn studie vervolgt aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Musicaltheater. Na een jaar stapt Marc over naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Muziektheater. 

Marc verzorgt privé zang- en theaterlessen in zijn muziekstudio aan huis en verzorgt theater kinderfeesten op locatie. 

In het najaar verzorgt Marc drie keer per week de spannendste stadswandeling van ’s-Hertogenbosch, met zijn Ghost Tours Den Bosch vertelt hij gedurende een wandeling door het centrum, waargebeurde spookverhalen. Marc is als theater- en muziekdocent verbonden aan Babel Den Bosch (projecten: Klas & Kunst, KlupUp, Muziek op Schoot) en Kunsten Centrum Waalwijk (projecten: Maxi Kunst Club). 

Verder is hij dirigent en vocal-coach van Popkoor No-Nonsense te Schijndel en werkt daarnaast voor uiteenlopende en bijzondere projecten door heel Nederland. Ga voor meer informatie naar de zijn website:  www.marcvancreijmuziektheater.nl

Marc van Creij –  Regisseur & docent

Tijdens de muzikale repetities zal ik o.a. werken aan het instuderen van de muziek, waarbij we niet alleen de koorpartijen zullen instuderen maar ook zullen stilstaan bij wat er allemaal nog meer komt kijken bij zingen. 

Daarnaast wil ik als regisseur, de spelers uitdagen om een personage fysiek te benaderen en werk ik graag vanuit denk-teksten achter de bestaande teksten.

Tijdens de dans repetities werk ik vanuit spel naar bewegen. Hierbij zijn de choreografieën gebaseerd op verschillende stijlen en is er altijd voldoende ruimte voor inbreng van de deelnemers.

Natuurlijk staat er slechts één ding bovenaan en dat is plezier maken, want als we plezier maken, is ‘the sky the limit’ en kunnen we spetteren tot we erbij neervallen! Ik zie je graag bij Muziektheater Spetter!

Manouk Eenig – Productieleider

“Ik vind het leuk om kansen te bieden aan kinderen, tieners en jongeren op het gebied van kunst, cultuur(de maatschappij) en duurzaamheid. Binnen de projecten die ik ontwikkel gebruik ik educatie als leidraad en een stukje bewustwording.”

Manouk Eenig – Productieleider

Sinds begin van 2018 is Manouk eigenaar van Projectburo Eenig. Waarbij Kunst, Cultuur, educatie en duurzaamheid bij elkaar samen komen en een rol spelen. Spetter viel heel mooi binnen dit plaatje.

Haar studie achtergrond is evenementen organisatie, vrijetijdsmanagement en sociaal werk, daarnaast ook verschillende cursussen op het gebied van duurzaamheid en sociaal werk. Theater is vanaf jongs af aan al een liefde van haar. Als meisje van 8 is zij ook begonnen met toneel lessen en als tiener heeft ze zelfs meegespeeld in een regionale productie bij Jeugdtheater Hofplein uit Rotterdam.

Als Productieleider is Manouk verantwoordelijk voor alles wat zich binnen Spetter afspeelt.

Naast Marc is Manouk het gezicht dat je vaak gaat zien. Zij is er voor de vragen van alle ouders en coördineert naar mate het jaar vordert ook de commissies met hulpouders.

Manouk Eenig – Productieleider

Samen met Marc van Creij hebben we Stichting Muziektheater Spetter opgericht om kinderen de kans te bieden om spelenderwijs hun theatertalenten te ontwikkelen. In de toekomst zou ik er graag een maatschappelijk en duurzaamheid/bewustzijn project door het cursusjaar willen mixen. Wellicht komt dat nog.

Vragen? 

Wij helpen je graag.

Bel ons: