VOLWASSENEN THEATER GROEP

(Vanaf 18 jaar)

Onze werkwijze

Muziektheater Spetter maakt musicalproducties samen met haar deelnemers. Onze productiegroepen zijn ingedeeld op leeftijd. Onze docenten stemmen de inhoud van de voorstellingen en repetitiebijeenkomsten af op de ontwikkeling van de deelnemers. Ieder seizoen wordt er een eigen en afzonderlijke musical gemaakt door iedere productiegroep. Lees snel verder voor meer informatie.

Volwassenen Theatergroep (seizoen 2020 - 2021)

Muziektheater Spetter is vanaf augustus 2020 gestart met een muziektheatergroep, speciaal voor volwassenen. 

  • Doe je niets liever dan acteren?
  • Bijt je jezelf graag vast in tekst scènes?
  • Bedenk jij graag eigen personages vanuit speelplezier?
  • Heb je altijd al een eigen voorstelling willen maken?

Heb je een of meerdere van deze vragen met JA beantwoord? Geef je dan nu op! 
Je kunt je nu direct inschrijven voor een proefmaand bij onze Volwassenen Theatergroep. Als je na de proefperiode enthousiast bent kun je jezelf inschrijven. Iedereen kan meedoen bij Muziektheater Spetter! 

De voorstellingen vinden plaats in het najaar van 2022 in een theater in de regio. 
Deze nieuwe theatergroep is nog in de opstartfase en kan enkel doorgang vinden bij voldoende deelnemers. 

shutterstock_1658758315

BureauCr(e)atie (seizoen 2020 - 2021)

De volwassenen van Muziektheater Spetter scheppen met hun eerste muziektheatervoorstelling een wereld met creaties op het thema ‘de kantoortuin’. 

‘Bureau-creatie’ gaat over alles wat er op kantoor gebeurt en alles wat niet normaal is en daar óók gebeurt. De voorstelling is samen door de acteurs geschreven onder begeleiding van de regisseur en geeft een kijkje in de, voor iedereen bekende, ‘kantoortuin’. Daarmee worden onze bureau-creaties zichtbaar gemaakt.

‘Bureaucreatie’ speelt zich af in de kantoortuin van een bierbrouwerij en neemt je mee in een spel waar drama, humor, machtsmisbruik, verandering, ontwikkeling hand in hand over gaan naar een onverwachte wending.

Een muziektheaterstuk waar totaal uiteenlopende karakters door een onverwachte gebeurtenis de handen in elkaar slaan. Heeft Bureaucreatie een boodschap? Jazeker, hoe verschillend wij ook allemaal zijn, hoe jaloers, verdrietig, egocentrisch, onzeker… samen zijn wij sterker dan wij denken en kunnen wij alles aan! Tja en of er voor een juiste oplossing gekozen is…

Deze eerste voorstelling van de volwassenen van Muziektheater Spetter, wordt ondersteund door muziek, ter aanvulling op de scenes. Dit resulteert in een unieke, creatieve en muzikale voorstelling die u gezien moet hebben.

Motregen Variaties (seizoen 2021-2022)

De Volwassenen Theatergroep zal in het seizoen 2021-2022 werken aan een eigen bewerking van ‘Motregenvariaties’ van auteur Robert Alberdingk Thijm.

Een voorstelling over: twee dichteressen die beiden debuteerden in de jaren zeventig. De een werd wereldberoemd, de ander raakte totaal ondergesneeuwd. Vijftig jaar later lopen de vrouwen elkaar weer tegen het lijf. Er volgt een vileine afrekening met het verleden, met als inzet een niet uitgeschreven oeuvre en een niet geleefd leven.

Muziektheater Spetter brengt met “Motregen Variaties” een bewerking op de tragikomische theatervoorstelling van Alberdingk Thijm. Spetter slaat hiermee een andere richting in dan in eerdere seizoenen, waar de spelers hun eigen voorstelling schreven, bedachten en uiteindelijk speelden.

Waar er nu al een script met prachtige teksten klaarligt, gaan we daar eigen muziek aan toevoegen! Zo wordt de spelersgroep ondersteunt door muziek en zang, passend bij het verhaal, uitgevoerd door onze live band,

Kortom; Een theaterspektakel waar de volwassenen van Muziektheater Spetter een nieuwe richting van theater maken inslaan. De voorstellingen zullen plaatsvinden in oktober 2022.

Praktische Informatie:

Leeftijd          vanaf 18 jaar

Dag                Woensdagavond

Lestijd           20.00 – 22.00 uur (120 minuten)

Locatie           De Bombarst
                       Papenhulst 24
                       5211 LC ‘s-Hertogenbosch

Kosten            €350,- per seizoen

*De theatergroep gaat van start bij voldoende inschrijvingen.

Belangrijke data seizoen 2020-2021:

  • Wekelijkse repetities van 03 september 2020 tot 20 oktober 2021
  • Werkweekend op 25 & 26 september 2021
  • Voorstellingen op 23 en 24 oktober 2021

Belangrijke data seizoen 2021-2022:

  • Wekelijkse repetities van 03 november 2021 tot 19 oktober 2022
  • Werkweekend op 26 & 27 september 2022
  • Voorstellingen op 15 en 16 oktober 2022

Waag de sprong in het diepe en schrijf je direct in voor een proefmaand!

Contact

De Bombarst Papenhulst 24 5211 LC, ‘s-Hertogenbosch Info@muziektheaterspetter.nl / 06-10744513