WIE WE ZIJN

De organisatie van muziektheater Spetter

Muziektheater Spetter is in 2018 opgericht als stichting ter bevordering van het cultuuraanbod in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en omstreken en heeft zich als doel gesteld om muziektheater- & musicalproducties te produceren, waarin amateurkunstenaars kunnen excelleren. De organisatie bestaat uit verschillende commissies die tezamen zorg dragen om deze missie ten uitvoer te brengen.

De stichting bestaat uit:

  • Een bestuur (voorzitter, secretaris & penningmeester).
  • Creatieve commissie (artistiek leider & productieleiders per productiegroep).
  • Een team professionele en enthousiaste docenten, afgewisseld met gastdocenten.
  • Een team vrijwilligers onderverdeeld in diverse commissies.

Het creatieve team

Profielfoto-Marc-bewerkt

Marc van Creij – Artistiek leider / Regisseur & Script

‘Als musical docent geef ik iedere week de repetities vorm en werken we toe samen naar een prachtige muziektheater voorstelling. Daarnaast ben ik als Artistiek leider van Muziektheater Spetter verantwoordelijk voor het uitzetten van he creatieve pad.

“Ik kijk er steeds opnieuw naar uit om aan de slag te gaan bij Muziektheater Spetter. Onze deelnemers worden telkens aangesproken als theatermaker. Elke repetitie zijn we met elkaar aan het creëren, waarbij iedere deelnemer zijn/haar steentje bijdraagt. Mijn rol in dit proces is, om coachend vanaf de zijlijn, dit in goede banen te leiden, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt uitgedaagd en creatief betrokken is en zich op die manier ontwikkeld.

Natuurlijk staat er slechts één ding bovenaan en dat is plezier maken, want als we plezier maken, is ‘the sky the limit’ en kunnen we spetteren tot we erbij neervallen! Ik zie je graag bij Muziektheater Spetter!

Foto: Janneke Swanenberg

Marc van Creij – Regisseur/ Artistiek leider

Van jongs af aan is Marc bezig met muziek en theater. In 2008 start hij zijn vooropleiding aan de MusicALL Factory – Jongeren in Tilburg, waarna hij zijn studie vervolgt aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Musicaltheater. Na een jaar stapt Marc over naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Muziektheater. 

Marc verzorgt privé zang- en theaterlessen in zijn muziekstudio aan huis en verzorgt theater kinderfeesten op locatie. 

In het najaar verzorgt Marc drie keer per week de spannendste stadswandeling van ’s-Hertogenbosch, met zijn Ghost Tours Den Bosch vertelt hij gedurende een wandeling door het centrum, waargebeurde spookverhalen. Marc is als theater- en muziekdocent verbonden aan Babel Den Bosch (projecten: Klas & Kunst, KlupUp, Muziek op Schoot) en Kunsten Centrum Waalwijk (projecten: Maxi Kunst Club). 

Verder is hij dirigent en vocal-coach van Popkoor No-Nonsense te Schijndel en werkt daarnaast voor uiteenlopende en bijzondere projecten door heel Nederland. Ga voor meer informatie naar de zijn website: www.marcvancreijmuziektheater.nl

WhatsApp Image 2021-07-04 at 20.30.19

Nina van den Heuvel – Componist & Arrangeur

“Hallo, ik ben Nina van den Heuvel. Ik ben componiste van Muziektheater Spetter en ik doe het met veel plezier. Samen met Marc zorg ik voor de muziek, zowel het componeren als arrangeren en produceren.”

Nina van den Heuvel – Componist & Arrangeur

“Ik ben geboren in 2004 en woon vanaf 2008 in Schijndel. Ik zit momenteel nog in op tweetalig VWO op het Elde College.”

“Sinds jongs af aan ben ik al bezig met de muziek. Ik zing veel en ik speel piano, gitaar, ukelele en basgitaar. In 2017 won ik de Orion awards voor mijn school.”

Vanaf de eerste Spetter Musical,  ‘Bosch de musical’, heeft Nina de muziek voor de jongste groep van Spetter gemaakt. “Ik vind het heel erg mooi hoe er bij Spetter heel erg creatief gewerkt wordt zowel voor als achter de schermen.”

Het productie team

WhatsApp Image 2020-11-12 at 10.47.19

Ricky Sterks – Productieleider Jeugd 

‘Mijn naam is Ricky Sterks, de nieuwe productieleider van de jeugdgroep van Muziektheater Spetter. Toen Marc me voor deze taak vroeg, zei ik direct ja. Daarna ben ik pas gaan nadenken waarom ik hier zo blij van werd. Mijn interesse gaat steeds meer uit naar alles achter de schermen van theater. Ik ben o.a. lid van de volwassen groep van Muziektheater Spetter, waar ik zelf ook lekker acteer. Verder ben ik vrijwilligster bij Theaterfestival Boulevard en Festival Cement en door mijn werkzaamheden bij Muziektheater Spetter gaat dit weer een stapje verder.

Haar eerste beroepsopleiding volg Ricky op ‘de Kopse Hof’ in Nijmegen, op de Academie voor Educatieve Arbeid. Daar leerde ze o.a. (samen)werken met groepen kinderen. In het verleden is zij verder secretaresse geweest in het bestuur van de wijkraad en van een speel-o-theek. Ervaringen die ook nu weer van pas komen.

En dit werk past in het thema van Ricky haar pensionering: ‘Dingen doen die ik nog nooit gedaan heb!’

Ricky Sterks – Productieleider Jeugd

Ricky is geboren in 1951 en bracht haar middelbare schooltijd door op ‘de Papenhulst’. In het gebouw waar inmiddels appartementen van gemaakt zijn.

Na 6 jaar als groepsleidster gewerkt te hebben bij kinderen met leer-en-opvoedproblemen, is zij gestopt, omdat toentertijd parttime werken niet meer was toegestaan. ‘Dit zou teveel onrust brengen voor de kinderen.’

In 1993 heeft zij zich omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige, waarna zij tot april 2015 op verschillende afdelingen van Reinier van Arkel gewerkt heeft.

Sinds 2013 woont zij samen met haar man in ‘s-Hertogenbosch, op zo’n 650 meter van de Sint-Jan en genieten zij met volle teugen van alles wat de stad te bieden heeft in allerlei opzichten. 

kimberly

Kimberly Hermsen – Productieleider Jongeren

Mijn naam is Kimberly Hermsen, en ik ben de nieuwe productieleider van de jongerengroep van Muziektheater Spetter.
Zelf speel ik ook in de volwassen theatergroep mee, en ik heb bij de laatste jeugdvoorstelling backstage geholpen op de dag van de voorstelling. Dat beviel mij heel goed! Toen ik dus hoorde dat er naast de jeugdgroep, ook een jongerengroep kwam, heb ik aangegeven dat het me leuk leek om daarbij te helpen. Toen Marc mij vroeg om productieleider te worden bij de jongeren, hoefde ik daar dus niet lang over na te denken!

Ik heb altijd al een grote interesse voor het theater gehad, en dat ik nu het gehele creatieve proces achter de schermen mee mag maken, is voor mij weer een nieuwe leuke ervaring!

Kimberly Hermsen  – Productieleider Jongeren

Ik ben geboren in 1989, hier in Den Bosch. Ik heb van kleins af aan veel aan dans gedaan, maar sinds een paar jaar ben ik daar vanwege een blessure mee gestopt. Toen ik weer besloot om iets met theater te doen, was daar Muziektheater Spetter en ik ben hier lekker blijven plakken.

Naast Spetter doe ik ook vrijwilligerswerk bij de Redhead Days, ik verzorg daar de kids activiteiten. Dat sluit dus mooi aan op wat ik ga doen binnen de jongerengroep.

Het bestuur van de stichting

Laura Hondebrink – Voorzitter

Hallo! Ik ben Laura, sinds vorig jaar voorzitter van Muziektheater Spetter. Al sinds ik voor het eerst van Spetter hoorde, ben ik enthousiast over de visie op theater en muziek maken die hier wordt uitgedragen. 

Leden kunnen zich creatief ontwikkelen zonder prestatiedruk. Met veel plezier maken ze zo samen de voorstelling van A tot Z, deze zijn daardoor een waar cadeautje! 

Kom je ook een keertje kijken?

Foto: Geeke van Dijck

Laura Hondebrink – Voorzitter

‘Ik ben een echte cultuurliefhebber en ben vaak te vinden in het theater, op festivals maar vooral in het museum waar ik werk.’

Foto: Geeke van Dijck

Laura foto

Bart Hanemaaijer – Secretaris

Ik ben Bart, de secretaris bij Stichting Muziektheater Spetter sinds december 2021. Samen met de rest van het bestuur en de andere vrijwilligers doe ik mijn best om spetterende repetities en voorstellingen mogelijk te maken.

Ik draag cultuur een warm hart toe en hoop dat Spetter uitgroeit tot een plek waar iedereen in ’s-Hertogenbosch en omstreken terecht kan.

Bart Hanemaaijer – Secretaris

Van mijn tiende tot mijn twintigste speelde ik saxofoon bij de plaatselijke harmonie vereniging Excelsior uit De Lier.

Daarnaast heb ik theaterervaring opgedaan bij DONS Kinderopvang, waar kunstzinnige vorming en sporten centraal staan.

Verder ben ik adviseur van Sinterklaas.

In 2021 heb ik in de voorstelling van de volwassen groep van Muziektheater Spetter al mogen proeven aan de sfeer en meegespeeld als lijk. 

In het dagelijkse werkzame leven ben ik docent bij de MBO opleidingen onderwijs assistent en pedagogisch werk.

In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig en bezoek ik graag het theater.
Hopelijk tot snel!

Team20-5(2)

Willem van Driel  – Penningmeester

Theater is een grote hobby van mij. Samen met andere mensen een theaterstuk maken vind ik het mooiste dat er is. De rol als penningmeester is nieuw voor me maar ik zal me de komende jaren storten op deze functie.

Willem van Driel – Penningmeester 

Geboren in 1970, afkomstig uit Zuid-Holland en belandde vanwege mijn opleiding eind jaren 1980 in Brabant. In 2001 ben ik begonnen met toneelspelen d.m.v. cursussen bij de amateurtheaterschool Picos in Den Bosch. Ik heb in producties van Lenneke Maas, Romijn Conen, Lucas Kastelijn, Judith Bruynzeels, Joost Koning en Janneke Franke gespeeld.

Mijn eerste voorstelling was Mary goes Around, van Lucas Kastelijn. In 2006 stond ik op Theaterfestival Boulevard in de voorstelling Frisse Wind, een voorstelling vanuit improvisatie door Joost Koning.

Van 2006 tot 2016 vormde ik samen met Rene en Wilco Echt Mannen. Onze laatste voorstelling was Reset de Zoomer.

Onder leiding van Marc van Creij speelde ik in 2019 in Dwars, een voorstelling van de De Feeks. Sinds 2021 ben ik de penningmeester bij Muziektheater Spetter.

Willem van Driel

Waag de sprong in het diepe en schrijf je direct in voor een proefmaand!

Contact

Huis73 Hinthamerstraat 72-74 5211 MR, ‘s-Hertogenbosch Info@muziektheaterspetter.nl / 06-10744513