WIE WE ZIJN

De organisatie van muziektheater Spetter

Muziektheater Spetter is in 2018 opgericht als stichting ter bevordering van het cultuuraanbod in de gemeente ‘s-Hertogenbosch en omstreken en heeft zich als doel gesteld om muziektheater- & musicalproducties te produceren, waarin amateurkunstenaars kunnen excelleren. De organisatie bestaat uit verschillende commissies die tezamen zorg dragen om deze missie ten uitvoer te brengen.

De stichting bestaat uit:

  • Een bestuur (voorzitter, secretaris & penningmeester).
  • Creatieve commissie (artistiek leider & productieleiders per productiegroep).
  • Een team professionele en enthousiaste docenten, afgewisseld met gastdocenten.
  • Een team vrijwilligers onderverdeeld in diverse commissies.

Het creatieve team

Profielfoto-Marc-bewerkt

Marc van Creij – Artistiek leider / Regisseur & Script

‘Als musical docent geef ik iedere week de repetities vorm en werken we toe samen naar een prachtige muziektheater voorstelling. Daarnaast ben ik als Artistiek leider van Muziektheater Spetter verantwoordelijk voor het uitzetten van he creatieve pad.

“Ik kijk er steeds opnieuw naar uit om aan de slag te gaan bij Muziektheater Spetter. Onze deelnemers worden telkens aangesproken als theatermaker. Elke repetitie zijn we met elkaar aan het creëren, waarbij iedere deelnemer zijn/haar steentje bijdraagt. Mijn rol in dit proces is, om coachend vanaf de zijlijn, dit in goede banen te leiden, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt uitgedaagd en creatief betrokken is en zich op die manier ontwikkeld.

Natuurlijk staat er slechts één ding bovenaan en dat is plezier maken, want als we plezier maken, is ‘the sky the limit’ en kunnen we spetteren tot we erbij neervallen! Ik zie je graag bij Muziektheater Spetter!

Foto: Janneke Swanenberg

Marc van Creij – Regisseur/ Artistiek leider

Van jongs af aan is Marc bezig met muziek en theater. In 2008 start hij zijn vooropleiding aan de MusicALL Factory – Jongeren in Tilburg, waarna hij zijn studie vervolgt aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Musicaltheater. Na een jaar stapt Marc over naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Muziektheater. 

Marc verzorgt privé zang- en theaterlessen in zijn muziekstudio aan huis en verzorgt theater kinderfeesten op locatie. 

In het najaar verzorgt Marc drie keer per week de spannendste stadswandeling van ’s-Hertogenbosch, met zijn Ghost Tours Den Bosch vertelt hij gedurende een wandeling door het centrum, waargebeurde spookverhalen. Marc is als theater- en muziekdocent verbonden aan Babel Den Bosch (projecten: Klas & Kunst, KlupUp, Muziek op Schoot) en Kunsten Centrum Waalwijk (projecten: Maxi Kunst Club). 

Verder is hij dirigent en vocal-coach van Popkoor No-Nonsense te Schijndel en werkt daarnaast voor uiteenlopende en bijzondere projecten door heel Nederland. Ga voor meer informatie naar de zijn website: www.marcvancreijmuziektheater.nl

WhatsApp Image 2021-07-04 at 20.30.19

Nina van den Heuvel – Componist & Arrangeur

“Hallo, ik ben Nina van den Heuvel. Ik ben componiste van Muziektheater Spetter en ik doe het met veel plezier. Samen met Marc zorg ik voor de muziek, zowel het componeren als arrangeren en produceren.”

Nina van den Heuvel – Componist & Arrangeur

“Ik ben geboren in 2004 en woon vanaf 2008 in Schijndel. Ik zit momenteel nog in op tweetalig VWO op het Elde College.”

“Sinds jongs af aan ben ik al bezig met de muziek. Ik zing veel en ik speel piano, gitaar, ukelele en basgitaar. In 2017 won ik de Orion awards voor mijn school.”

Vanaf de eerste Spetter Musical,  ‘Bosch de musical’, heeft Nina de muziek voor de jongste groep van Spetter gemaakt. “Ik vind het heel erg mooi hoe er bij Spetter heel erg creatief gewerkt wordt zowel voor als achter de schermen.”

Het productie team

WhatsApp Image 2020-11-12 at 10.47.19

Ricky Sterks – Productieleider Jeugd 

‘Mijn naam is Ricky Sterks, de nieuwe productieleider van de jeugdgroep van Muziektheater Spetter. Toen Marc me voor deze taak vroeg, zei ik direct ja. Daarna ben ik pas gaan nadenken waarom ik hier zo blij van werd. Mijn interesse gaat steeds meer uit naar alles achter de schermen van theater. Ik ben o.a. lid van de volwassen groep van Muziektheater Spetter, waar ik zelf ook lekker acteer. Verder ben ik vrijwilligster bij Theaterfestival Boulevard en Festival Cement en door mijn werkzaamheden bij Muziektheater Spetter gaat dit weer een stapje verder.

Haar eerste beroepsopleiding volg Ricky op ‘de Kopse Hof’ in Nijmegen, op de Academie voor Educatieve Arbeid. Daar leerde ze o.a. (samen)werken met groepen kinderen. In het verleden is zij verder secretaresse geweest in het bestuur van de wijkraad en van een speel-o-theek. Ervaringen die ook nu weer van pas komen.

En dit werk past in het thema van Ricky haar pensionering: ‘Dingen doen die ik nog nooit gedaan heb!’

Ricky Sterks – Productieleider Jeugd

Ricky is geboren in 1951 en bracht haar middelbare schooltijd door op ‘de Papenhulst’. In het gebouw waar inmiddels appartementen van gemaakt zijn.

Na 6 jaar als groepsleidster gewerkt te hebben bij kinderen met leer-en-opvoedproblemen, is zij gestopt, omdat toentertijd parttime werken niet meer was toegestaan. ‘Dit zou teveel onrust brengen voor de kinderen.’

In 1993 heeft zij zich omgeschoold tot psychiatrisch verpleegkundige, waarna zij tot april 2015 op verschillende afdelingen van Reinier van Arkel gewerkt heeft.

Sinds 2013 woont zij samen met haar man in ‘s-Hertogenbosch, op zo’n 650 meter van de Sint-Jan en genieten zij met volle teugen van alles wat de stad te bieden heeft in allerlei opzichten. 

Maja Willemse – Productieleider Volwassenen

‘Mijn naam is Maja Willemse en ik ben sinds dit eerste seizoen van de volwassenen productiegroep van Muziektheater Spetter, gevraagd als productieleider.

In korte tijd dat ik bij Muziektheater Spetter ben, merk ik dat mijn creatieve kant gestimuleerd wordt en dat is erg fijn. De groep is heel erg gevarieerd en dat zorgt ervoor dat je heel snel ‘out of the box’ gaat denken.

Als productieleider hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan het goede verloop van de voorstellingen. Ik verheug mij op elke bijeenkomst van onze groep. We zullen samen iets moois neerzetten, daar ben ik van overtuigd.’

Maja Willemse – Productieleider Volwassenen

Maja heeft een commerciële werkachtergrond. Sinds zij daarmee gestopt is, richt zij zich als vrijwilligster op werkzaamheden voor de Zonnebloem.

Verder is Maja actief lid van verschillende organisaties die zich inzetten om het leven van mens en dier te verbeteren.

Het bestuur van de stichting

Daan Peters – Voorzitter

‘Met elkaar richting geven aan Muziektheater Spetter is een mooie uitdaging. Deelnemers krijgen hier tijdens projecten de ruimte om hun creativiteit te uiten en als input voor de voorstelling te gebruiken. Dat creëert een stevige basis voor hun zelfvertrouwen en alle skills die nodig zijn om op een podium overtuigend iets neer te zetten, ook buiten het theater.’

Foto: Evita Copier

Daan Peters – Voorzitter

Sinds zijn tienerjaren speelt Daan gitaar en zingt hij in verschillende bands en projecten, waaronder een paar musicals op het Sint Janslyceum. Verder studeerde Daan onder andere rechten en muziekwetenschappen in Utrecht.

Naast zijn functie als bestuursvoorzitter van Spetter werkt Daan als gemeenteraadslid in ’s-Hertogenbosch (namens D66, portefeuille o.a. cultuur en evenementen) en als algemeen medewerker bij DELA Crematorium Maaslanden.

daan peters

Suzanne Smits- Secretaris

Hallo! Ik ben Suzanne en ik ben het nieuwste lid van het bestuur van Spetter. Eind Mei 2020 ben ik bij de rest van het bestuur en de creatieve commissie aangesloten. Ik ben voornamelijk veel bezig met papierwerk, maar dat is natuurlijk ook een heel belangrijk onderdeel.

Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan de creativiteit van de kinderen en volwassenen door achter de schermen mee te helpen met het regelen van verschillende zaken. Er komt nogal wat bij kijken.

Spetter is een hecht groepje mensen die samen doen wat ze het leukst vinden en waarmee zij kunnen stralen.

Suzanne Smits – Secretaris

Als klein kind kon Suzanne zich al in verhalen laten verdwalen. Zowel in boekvorm als in het theater. Dit is dan ook haar grootste hobby, het lezen en schrijven van verhalen.

Na het afstuderen aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde bij Avans in ‘s-Hertogenbosch is ze als KAM-medewerker en daarna KAM-manager gestart. Sinds eind mei 2020 is ze bij het bestuur van Spetter aangesloten als secretaris.  

Trudy Leuvering – Penningmeester

Ik vind het erg mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in de stukken die ze samen maken.

Naast het dansen, zingen en acteren ook meedenken aan andere activiteiten, bijvoorbeeld het maken van een poster, vind ik echt geweldig.
Zo leren ze ook wat er achter de schermen gebeurt : een productie dus van A tot en met Z!

Trudy Leuvering – Penningmeester

Al vroeg ben ik begonnen met noten lezen en pianospelen. Hierin heb ik samen met mijn pianolerares vele snaarinstrumenten bespeeld: piano, vleugel, clavecimbel & spinet.
Op het voortgezet onderwijs deed ik mee met cabaret, toneelspelen en het operakoor. Kortom: ik hou van theater en muziek.

Na mijn VWO opleiding ben ik begonnen als administratief medewerkster en heb het vak geleerd op de ouderwetse manier: alles met de hand bijhouden..
Sinds 3 april 2019 ben ik betrokken bij Muziektheater Spetter, doordat ik Marc heb leren kennen als dirigent van het koor waar ik nu bij ben. Sinds kort ben ik de penningmeester, een rol die mij op het lijf geschreven is! 

Waag de sprong in het diepe en schrijf je direct in voor een proefmaand!

Contact

De Bombarst Papenhulst 24 5211 LC, ‘s-Hertogenbosch Info@muziektheaterspetter.nl / 06-10744513