WIE WE ZIJN

DE ORGANISATIE VAN MUZIEKTHEATER SPETTER:

Muziektheater Spetter is in de zomer 2018 opgericht als stichting ter bevordering van het cultuuraanbod, in de vorm van muziektheater- & musicalproducties, voor de amateurkunstenaar in ‘s-Hertogenbosch e.o. en bestaat uit verschillende commissies die tezamen zorg dragen om deze missie ten uitvoer te brengen.

De stichting bestaat uit:

  • Een bestuur (voorzitter, secretaris & penningmeester).
  • Creatieve commissie (zakelijk leider, artistiek leider & productieleider).
  • Een team professionele en enthousiaste docenten en gastdocenten.
  • Een team vrijwilligers onderverdeeld in diverse commissies.

DE CREATIEVE COMMISSIE:

Profielfoto-Marc-bewerkt

Marc van Creij – Regisseur /Artistiek leider

‘Als musical docent geef ik iedere week de repetities vorm en werken we toe samen naar een prachtige muziektheater voorstelling. Daarnaast ben ik als Artistiek leider van Muziektheater Spetter verantwoordelijk voor het uitzetten van he creatieve pad.

“Ik kijk er steeds opnieuw naar uit om aan de slag te gaan bij Muziektheater Spetter. Onze deelnemers worden telkens aangesproken als theatermaker. Elke repetitie zijn we met elkaar aan het creëren, waarbij iedere deelnemer zijn/haar steentje bijdraagt. Mijn rol in dit proces is, om coachend vanaf de zijlijn, dit in goede banen te leiden, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt uitgedaagd en creatief betrokken is en zich op die manier ontwikkeld.

Natuurlijk staat er slechts één ding bovenaan en dat is plezier maken, want als we plezier maken, is ‘the sky the limit’ en kunnen we spetteren tot we erbij neervallen! Ik zie je graag bij Muziektheater Spetter!

Marc van Creij – Regisseur /Artistiek leider

Van jongs af aan is Marc bezig met muziek en theater. In 2008 start hij zijn vooropleiding aan de MusicALL Factory – Jongeren in Tilburg, waarna hij zijn studie vervolgt aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Musicaltheater. Na een jaar stapt Marc over naar Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg in de richting Muziektheater. 

Marc verzorgt privé zang- en theaterlessen in zijn muziekstudio aan huis en verzorgt theater kinderfeesten op locatie. 

In het najaar verzorgt Marc drie keer per week de spannendste stadswandeling van ’s-Hertogenbosch, met zijn Ghost Tours Den Bosch vertelt hij gedurende een wandeling door het centrum, waargebeurde spookverhalen. Marc is als theater- en muziekdocent verbonden aan Babel Den Bosch (projecten: Klas & Kunst, KlupUp, Muziek op Schoot) en Kunsten Centrum Waalwijk (projecten: Maxi Kunst Club). 

Verder is hij dirigent en vocal-coach van Popkoor No-Nonsense te Schijndel en werkt daarnaast voor uiteenlopende en bijzondere projecten door heel Nederland. Ga voor meer informatie naar de zijn website:  www.marcvancreijmuziektheater.nl

Copyright: Annemieke van der Togt - togtstrip.nl

Peggy Loch – Zakelijk leider

‘Als zakelijk leider wil ik Muziektheater Spetter naar een hoger plan brengen binnen ’s-Hertogenbosch, zodat de Spetters zich veilig voelen binnen onze omgeving en daarbij zowel persoonlijk als binnen het vakgebied kunnen groeien. De juiste kaders scheppen voor de totale organisatie is daarbij essentieel.’ 

Peggy Loch – Zakelijk leider

Op een jonge leeftijd startte Peggy al in de theaterwereld. Door haar interesse in entertainment is zij gestart aan de opleiding International Leisure Management te Breda. Tijdens haar opleiding was zij al betrokken bij verschillende maatschappelijk en culturele projecten in en rondom ’s-Hertogenbosch.

Na haar opleiding koos Peggy om verder te gaan als cultureel ondernemer onder de naam Gewoon, Peggy. Daarmee verzorgt ze voor diverse cultuurorganisaties het zakelijk management, organiseert ze culturele evenementen en coach ze culturele jongeren in hun loopbaan.  

Momenteel is Peggy, naast Muziektheater Spetter, werkzaam (geweest) voor Stichting Theaterplan Zuid-Nederland, Theater aan de Parade, Theatergroep Kwatta, Gemeente ’s-Hertogenbosch, NJMT, Theater Terra, I-MOR en Kampvakanties Nederland. 

Meer informatie vind je op www.peggyloch.nl

Babs Post - Productieleider

Babs Post – Productieleider

Mijn naam is Babs Post, ik ben 21 jaar en kom uit Rosmalen. Je kan mij gelukkig maken met schema’s uitschrijven, informatie mailtjes en iedereen dezelfde richting op krijgen. Als productieleider zorg ik ervoor dat alles vlotjes verloopt!’

Wat ik leuk vind aan het werken bij Muziektheater Spetter is dat we een klein team hebben, met veel verschillende werkachtergronden. Zo blijf je van elkaar leren en kan je elkaar aanvullen waar nodig is.

Omdat ik nog maar een groentje ben in het werken achter de schermen, kan ik, wanneer ik iets niet zeker weet altijd terecht bij het team! Als productieleider word ik naast de productionele zaken ook veel meegenomen in het artistieke proces van de regisseur. Samen sparren we over de voorstelling. Het is fijn dat dit vertrouwen er is, daar kan ik een boel van leren! Doordat ik bij elke repetitie aanwezig ben, zie ik de kinderen groeien in het proces. Dit is heel tof om te zien.

Voor mij staat Spetter voor gezelligheid, creativiteit en verbinding. We bouwen samen op een creatieve manier naar een mooi eindresultaat: de voorstelling. In de toekomst willen we naast de kleine Spetters ook een volwassen groep starten. Dan krijg je dus 3 groepen en 3 totaal verschillende voorstellingen.

Babs Post – Productieleider

Na het afronden van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie aan ROC Tilburg, besloot Babs een tussenjaar te nemen. In dat jaar heeft ze gewerkt als productieleider bij een theaterproductie in Veghel. Na dit jaar wist ze nog niet wat ze wilde, dus plakte ze er nog een jaar aan vast en besloot dit te doen bij Muziektheater Spetter. Via vorige projecten was zij al in contact gekomen met Marc en zodoende was dit een logische stap om verder te onderzoeken welke richting ze op wilde!

Volgend jaar zal ze weer gaan studeren aan de opleiding CO IEMES bij Fontys in Tilburg. Ondertussen is Babs dit jaar haar eigen bedrijf gestart. De ideeën voor activiteiten staan al op papier. Zo hoopt ze tijdens de opleiding te kunnen focussen op de uitvoering.

HET BESTUUR VAN DE STICHTING:

Daan Peters – Voorzitter

‘Met elkaar richting geven aan Muziektheater Spetter is een mooie uitdaging. Deelnemers krijgen hier tijdens projecten de ruimte om hun creativiteit te uiten en als input voor de voorstelling te gebruiken. Dat creëert een stevige basis voor hun zelfvertrouwen en alle skills die nodig zijn om op een podium overtuigend iets neer te zetten, ook buiten het theater.’

foto: Evita Copier

Daan Peters – Voorzitter

Sinds zijn tienerjaren speelt Daan gitaar en zingt hij in verschillende bands en projecten, waaronder een paar musicals op het Sint Janslyceum. Verder studeerde Daan onder andere rechten en muziekwetenschappen in Utrecht.

Naast zijn functie als bestuursvoorzitter van Spetter werkt Daan als gemeenteraadslid in ’s-Hertogenbosch (namens D66, portefeuille o.a. cultuur en evenementen) en als algemeen medewerker bij DELA Crematorium Maaslanden.

foto: Evita Copier

daan peters

Suzanne Smits- Secretaris

Hallo! Ik ben Suzanne en ik ben het nieuwste lid van het bestuur van Spetter. Eind Mei 2020 ben ik bij de rest van het bestuur en de creatieve commissie aangesloten. Ik ben voornamelijk veel bezig met papierwerk, maar dat is natuurlijk ook een heel belangrijk onderdeel.

Ik probeer mijn steentje bij te dragen aan de creativiteit van de kinderen en volwassenen door achter de schermen mee te helpen met het regelen van verschillende zaken. Er komt nogal wat bij kijken.

Spetter is een hecht groepje mensen die samen doen wat ze het leukst vinden en waarmee zij kunnen stralen.

Suzanne Smits – Secretaris

Als klein kind kon Suzanne zich al in verhalen laten verdwalen. Zowel in boekvorm als in het theater. Dit is dan ook haar grootste hobby, het lezen en schrijven van verhalen.

Na het afstuderen aan de opleiding Integrale Veiligheidskunde bij Avans in ‘s-Hertogenbosch is ze als KAM-medewerker en daarna KAM-manager gestart. Sinds eind mei 2020 is ze bij het bestuur van Spetter aangesloten als secretaris.  

Trudy Leuvering – Penningmeester

Ik vind het erg mooi om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen in de stukken die ze samen maken.

Naast het dansen, zingen en acteren ook meedenken aan andere activiteiten, bijvoorbeeld het maken van een poster, vind ik echt geweldig.
Zo leren ze ook wat er achter de schermen gebeurt : een productie dus van A tot en met Z!

Trudy Leuvering – Penningmeester

Al vroeg ben ik begonnen met noten lezen en pianospelen. Hierin heb ik samen met mijn pianolerares vele snaarinstrumenten bespeeld: piano, vleugel, clavecimbel & spinet.
Op het voortgezet onderwijs deed ik mee met cabaret, toneelspelen en het operakoor. Kortom: ik hou van theater en muziek.

Na mijn VWO opleiding ben ik begonnen als administratief medewerkster en heb het vak geleerd op de ouderwetse manier: alles met de hand bijhouden..
Sinds 3 april 2019 ben ik betrokken bij Muziektheater Spetter, doordat ik Marc heb leren kennen als dirigent van het koor waar ik nu bij ben. Sinds kort ben ik de penningmeester, een rol die mij op het lijf geschreven is! 

Vragen? 

Wij helpen je graag.

Bel ons: